Ανακοίνωση Μαθημάτων:

Το τμήματα Νοεμβρίου δε θα πραγματοποιηθεί λόγω χαμηλής συμμετοχής. Επόμενο τμήμα Φεβρουάριος 2019.

Τρίτη, Νοέμβριος 12, 2019
Text Size

Προφίλ Εκπαιδευτών

melissokomos_logoΤα τελευταία χρόνια η ανάγκη για εναλλακτικές πηγές εισοδήματος έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες να αναζητήσουν νέες πηγές εισοδήματος. Η πρωτογενής παραγωγή αποκτά πάλι την χαμένη της δόξα και η τάση της εποχής προστάζει επιστροφή στη φύση και την ενασχόληση μαζί της.

Ένας κλάδος λοιπόν που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον την παρούσα περίοδο είναι η μελισσοκομία. Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα αναζητούν τη γνώση σε αυτό το θεωρητικό και πρακτικό επάγγελμα, ένα επάγγελμα που τις περασμένες δεκαετίες θεωρούταν οικογενειακή παράδοση και μόνο.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας www.EllinikoMeli.gr προσπαθούμε τα τελευταία δύο χρόνια να ενημερώσουμε και καθοδηγήσουμε τους νέους μελισσοκόμους σε αυτό το άγνωστο και θολό μονοπάτι της μελισσοκομίας, να τους προτείνουμε λύσεις και να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον για μάθηση και έρευνα. Παρόλα αυτά η αφιλοκερδής μας προσπάθεια δεν επαρκεί για να καλύψει τη μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει – την ανάγκη για πρακτικά και οργανωμένα μαθήματα, ένα βήμα πιο πέρα από τις ημερίδες και τις εκπαιδεύσεις.

Συμμετέχουμε από το 2009 στα μαθήματα μελισσοκομίας στο Ι.Γ.Ε. μεταδίδοντας τις γνώσεις μας πάνω στην πρακτική κυρίως μελισσοκομία, στο επαγγελματικό τμήμα. Η συμμετοχή των μαθητών είναι εποικοδομητική καθώς οι γνώσεις πάντα μεταφέρονται αμφίδρομα, γηράσκω αει διδασκόμενος!

Η ζήτηση στις εγγραφές είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους να συνωστίζονται από το προηγούμενο βράδυ έξω από το ΙΓΕ για να μπουν σε μία από τις λιγοστές (σε σχέση με τη ζήτηση) θέση. Δυστυχώς ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να παρέχει την απαιτούμενη υποδομή και εγκατάσταση για την κάλυψη της ζήτησης.

 

Τζιάσιος Τηλέμαχος - Τζιάσιος Ιωάννης

Απόσπασμα απο την ομιλία στο 3ο Φεστιβάλ Μελιού σχετικά με τη μελισσοκομία στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα μας www.EllinikoMeli.gr

join_online

Παρακολουθήστε σεμινάρια μελισσοκομίας τώρα και

online μέσω διαδικτύου

με το χαμηλότερο κόστος και τις πιο πλήρεις δυνατότητες επικοινωνίας

Κάνε την αίτηση συμμετοχής εδώ