Ανακοίνωση Μαθημάτων:

Το τμήματα Νοεμβρίου δε θα πραγματοποιηθεί λόγω χαμηλής συμμετοχής. Επόμενο τμήμα Φεβρουάριος 2019.

Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019
Text Size

Τηλέμαχος Τζιάσιος

Ονομάζομαι Τηλέμαχος Τζιάσιος και είμαι εκπαιδευτικός - μελισσοκόμος.

IMG_7983_Medium

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ζαγόρι Ιωαννίνων. Σπούδασα αρχικά στα Ιωάννινα και στη συνέχεια στην Αθήνα, οπού ολοκλήρωσα τις σπουδές.

Εργάστηκα για 12 έτη σε μεγάλες τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, οπου αποκόμισα μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Παράλληλα περιστασιακά συμμετείχα ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια του αντικειμένου μου σχετικά με τον κλάδο των κατασκευών και τεχνικών έργων.

Το 1997 για οικογενειακούς λόγους αποφάσισα να εγκαταλείψω τον ιδιωτικό τομέα και τα εργοτάξια και να γυρίσω μόνιμα στο σπίτι μου. Την ευκαιρία αυτή μου έδωσε ο διορισμός μου ως εκπαιδευτικός επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης.

Έκτοτε ασχολούμαι ημι-επαγγελματικά (λόγω νομοθεσίας) με τις μέλισσες και τη μελισσοκομία, διατηρώ ένα μεγάλο αριθμό μελισσιών και παράγω το δικό μου μέλι. Ωστόσο η επαφή με τη μελισσοκομία έχει πολύ βαθύτερες ρίζες για μένα και την οικογένεια μου. Η γιαγιά μου ήταν απο τις πρώτες μελισσοκόμους του Ζαγορίου με έναν αξιοσέβαστο αριθμό μελισσοσμηνων για την εποχή (80 αυτοσχέδιες κυψέλες το 1960). Τα μελίσσια αυτά κληρονόμησε η μητέρα μου απο την οποία πήρα τις πρώτες μου γνώσεις πάνω στην εκτροφή των μελισσών. Η επιλογή μου να ολοκληρώσω τις σπουδές μου με κράτησε μακριά απο τα μελίσσια για αρκετά χρόνια, ωστόσο με την πρώτη ευκαιρία γύρισα στην οικογενειακή μου παράδοση.

Απο το 2010 συμμετέχω εθελοντικά και αφιλοκερδώς στα μαθήματα μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, διδάσκοντας στο επαγγελματικό τμήμα. Δεκάδες μαθητές και φίλοι πλέον έχουν περάσει απο το επαγγελματικό τμήμα του Ι.Γ.Ε. Απο τη μεριά μου είμαι ευτυχής που μπορώ να βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους της μέλισσας και να τους βοηθώ να ανακαλύψουν αυτό τον μαγικό κόσμο της κυψέλης.

Μελισσοκομος γινεσαι...

5 διαθέσιμα σεμινάρια για να μπεις κι εσύ στον κόσμο της μελισσοκομίας. Ζήσε την εμπειρία της κυψέλης και βγάλε το δικό σου μέλι

Περισσότερα+

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Ένα μικρό φωτογραφικό δείγμα απο τη δική μας μελισσοκομία...όπως θα τη δείτε και τη θα βιώσετε κι εσείς στα πρακτικά μαθήματα.

Περισσότερα+

Προσφορα γνωσης...

Απο το 2010 μέσα απο την ιστοσελίδα www.EllinikoMeli.gr παρέχουμε γνώσεις και συμβουλές σε νέους μελισσοκόμους και ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τους παλαιότερους.

Περισσότερα+

Εκπαιδευτικά βίντεο

Θα βρείτε πολλά απο τα βίντεο που έχουμε δημιουργήσει κατα καιρούς στο κανάλι μας στο Youtube

Περισσότερα+

join_online

Παρακολουθήστε σεμινάρια μελισσοκομίας τώρα και

online μέσω διαδικτύου

με το χαμηλότερο κόστος και τις πιο πλήρεις δυνατότητες επικοινωνίας

Κάνε την αίτηση συμμετοχής εδώ